Kehykset

Yksilöllisiä, trendiä muotoilussa ja laadukkailla materiaaleilla ja yksityiskohdilla. Värillä tai ilman. Useita yksinmyyntimalleja Oulun talousalueella.
Et ihan heti törmää samoihin pokiin vastaantulijalla!

Valikoimaamme kuuluvat myös Zenka – yksi kehys, monta eri tyyliä. Vaihdettavat etuosat takaavat uuden ilmeen vaikka jokaiselle päivälle!

Zenka-kehyksiin on saatavilla myös polaroitu aurinkolasiklipsi.

Linssit

Essilor on maailman suurin linssivalmistaja. Heillä on todella hyvät ja toimivat tuotteet. Essilorin missiona on parantaa kaikkien elämän laatua parantamalla näkökykyä.

Suosimme myös kotimaisia Piiloset linssejä. Yksilöllisten Piiloset-FreeForm-linssien valmistuksessa huomioidaan näkötarpeesi, valittu kehys sekä kehyksen istuvuus. Linssien valmistusteknologia mahdollistaa terävät ja laajat katselualueet kaikille etäisyyksille, lähes ilman reuna-alueiden vääristymiä.

Linssien ominaisuuksilla on suuri merkitys miellyttävään näkemiseen. Vaativat näköolosuhteet vaativat myös linsseiltä paljon. Erilaisiin harrastuksiin kuten kalastukseen, golffaukseen tai ammuntaan löytyy erilaisia linssiratkaisuja. Harrastaminen on monin verroin helpompaa ja mukavampaa kun on lasit joilla näkee hyvin.

Meiltä on myös mahdollista saada muiden linssivalmistajien tuotteita toiveidesi mukaan, esimerkiksi Hoya.

Näöntarkastukset

Aina ennen kauppaa teemme näöntarkastuksen varmistaaksemme linssien toimivuuden juuri sinulle. Tarvittaessa ohjaamme sinut nimetylle silmälääkärille.

Näöntarkastuksen vaiheet

Huolellinen anamneesi sekä oire- että tarvekartoitus

  1. Taittovirheen määrittäminen perusteellisesti
  2. Yhteisnäön tutkiminen
  3. Näön tasapainotus
  4. Karsastuksen tutkiminen
  5. Lähinäön tutkiminen
  6. Erilaisiin tilanteisiin kuten työhön ja harrastuksiin soveltuvien voimakkuuksien määrittäminen
  7. Tarvittavien silmälasivoimakkuuksien demonstrointi
  8. Suositus eri tilanteisiin soveltuvista yksilöllisistä näönkorjausvaihtoehdoista
  9. Silmä- ja piilolasiresepti. Silmälasien käytöstä ohjausta. Keskustelua näkemisen hoidosta sekä seuraavasta tutkimusajankohdasta

Piilolinssit ja -sovitukset

Piilolinssejä käytetään näön korjaamiseen silmälasien sijasta. Niillä voidaan korjata liki- ja kaukotaitteisuus. Lisäksi on mahdollista korjata hajataitteisuutta ja aikuisnäköisille on mahdollista tarjota monitehopiilolinssejä. Piilolinssityypin valinnassa on hyvä tukeutua optikon apuun, jotta näkeminen olisi laadukasta ja linssien istuvuus sopii juuri sinulle. Meiltä voi varata aikaa piilolinssien ensisovitukseen, jossa selvitetään sinun linssityyppisi ja opetetaan niiden käyttäminen.

Työnäkeminen

Näkövaatimukset vaihtelevat yksilöllisesti toimintaympäristön ja työntekijän iän mukaan. Erilaisissa työtehtävissä ja myöskin eri ammateissa näkövaatimukset vaihtelevat paljon. Hyvää näkemistä voidaan yrittää edistää säätämällä työpiste työasennon ja näkemisen osalta sopivaksi. Aina kuitenkaan tämäkään ei riitä vaan tarvitaan erilliset eritystyölasit, jossa on määritelty yksilöllisesti omaan työpisteeseen vaadittavat etäisyydet hyvälle näkemiselle.

Jotta optikko voi määrittää eritystyölasit on hänen käytävä erillinen työnäkemiseen liittyvä lisäkoulutus. Meiltä löytyy koulutus tähän. Tervetuloa käymään ja keskustelemaan sinua vaivaavista näkemisen ongelmista.

 

Tarja Ojala

yrittäjä

optikko, stylisti

Yhteystiedot

Osoite: Torikatu 3, 90100 Oulu

Puhelinnumero: 08-531 6810

Sähköposti: tarja.ojala@vuoksesi.fi

Aukioloajat: ma-pe 10-17, la 10-14